Erika Kvarnlöf

Din guide till en hållbar livsstil

Erika Kvarnlöf

Din guide till en hållbar livsstil

Marinerade jordgubbar med vitchokladkräm och havrekrisp

Skrivet av Erika Kvarnlöf

juni 24, 2024

4 personer

Vitchokladkräm
1,5 dl vispad grädde
1 äggulor
75 gr vit choklad
1 tsk florsocker

Gör så här: 
Smält chokladen. 
Vispa grädden hårt och blanda ner äggulorna och florsockret samt den smälta avsvalnade chokladen. Blanda väl. 

Marinerade jordgubbar:
1 liter jordgubbar (jag tog frysta som jag tinade)
1/2 dl socker
Rivet skal och pressad saft av en apelsin
1/2 dl färsk hackad mynta

Gör så här:
Riv apelsinskal och pressa apelsinen. 
Blanda apelsinsaft, socker, skal och jordgubbarna. Blanda i hackad mynta. 

Havrekrisp
1 dl havregryn
2 msk rörsocker eller strösocker
2 msk smör

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och lägg i havregrynen och sockret. Låt det fräsa ihop under några minuter tills det fått lite färg. Rör då och då. Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna. 

Lägg jordgubbarna i botten av ett glas, sedan vitchokladkräm och till sist havrekrispet. Toppa med färsk mynta.

Recept från Gourmetmorsan

Du kanske också gillar

Halloween 2024

Halloween 2024

Igår firade jag och grabbarna Halloween här hemma. Vi karvade pumpor, pyntade och åt läskig mat.  Det är något...

Spöken av äggkartong

Spöken av äggkartong

Halloween-pysslandet fortsätter här hemma. Som ni vet älskar jag enkla pyssel av sådant du redan har hemma. Och dessa...

Inbakad brie i pumpa-format

Inbakad brie i pumpa-format

Förra veckan när jag skulle ha en vän på middag testade jag att göra inbakad brie i pumpaformat och de blev så...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *